Online lån – fordele og ulemper ved en ny og moderne låneform

Hvis man står i en situation, hvor man har brug for penge, og man oplever en afvisning fra sin bankrådgiver, kan man ofte blive meget frustreret. Det er jo ikke bankrådgiveren, der skal afgøre, hvad du ønsker at låne penge til, er det vel? Alligevel er det sådan, at din bankrådgiver faktisk godt må afvise din låneansøgning på den simple baggrund, at beløbet skal anvendes til et formål, banken ikke finder relevant. Hvis du efter en sådanne afvisning stadig er fast besluttet på at skulle låne penge, så findes der en lang række af online lån, du kan gøre brug af.

Fordele ved at låne penge online

Den største fordel ved et online lån hos kviklanet i forhold til et lån gennem fx banken, er at det er nemt og hurtigt at låne penge online. Samtidig er det utrolig behageligt, da du ikke skal stå til ansvar overfor en bankrådgiver, hvad du har i sinde at bruge pengene til. Denne frihed kan rigtig mange mennesker godt lide, hvilket også er en af grundene til at de online lån, er så populære, som de er.

Den anden store fordel ved at låne penge online, er at låneprocessen går utrolig hurtigt. Når du låner penge online, kan du faktisk i nogle tilfælde få dine penge udbetalt til din konto allerede 24 timer efter, at du har ansøgt om pengene. Hvis det går ekstrem hurtigt, kan du i visse tilfælde have pengene på kontoen allerede få timer efter at lånekontrakten er underskrevet. Det betyder at du meget hurtigt, kan begynde at investere pengene i lige det, du går og drømmer om.

Ulemper ved et online lån

Den største ulempe ved online lån er renten. Da online lånefirmaer også er virksomheder, der ønsker at tjene penge, så er netop renter og gebyrer måden, hvorpå disse firmaer tjener penge. Derfor er et online lån som regel også dyrere i renten i forhold et banklån. Netop det at lånet er dyrere gør også, at du bør overveje, hvad du bruger pengene på, inden ud bare fyrer dem af på tant og fjas – alt du låner skal nemlig tilbagebetales, hvilket gør det klogt at overveje, hvad du låner penge til.

For at gøre det lidt sværere at låne penge, er der desuden sat nogle begrænsninger for online lån. Først og fremmest skal du alle steder være fyldt 18 år. Nogle kræver endda endnu højere alder. Desuden skal du kunne fremvise en stabil indtægt i form af fx job. Hvi du opfylder disse krav, er der dog intet, der står i vejen får dine muligheder for t låne penge.